arrangementen kanovaren

Back to Basic

speurtocht

Back to Basic

Back to basic, met deze leuke wandel speurtocht voor jong en oud!

Ben je op zoek naar een dag vullend, leuk en voordelig uitje? De Back to Basic is een leuk uitje voor een dagje weg met je gezin. Vanaf ’t Boothuys in Valkenswaard begint het avontuur. Na een korte uitleg, word je met de bus bij het startpunt van de speurtocht gedropt en vervolgens ga je zelfstandig op zoek naar de kano opstapplaats. Je krijgt een opdrachtenboekje mee en je maakt gebruik van verschillende navigatietechnieken zoals een oleaat en een foto puzzeltocht.

Bij het beginpunt van het kanovaren lever je het opdrachtenboekje in en krijg je een instructie over peddeltechniek en veiligheid. Daarna stap je in een open Canadese kano of een kajak. De Canadese kano is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen, het maximale toelaatbare gewicht is 180 kilo. Een kajak is een 1-persoonskano. De keuze geef je vooraf bij je boeking aan. Aansluitend gaat de kanotocht over de Dommel van start. Je kanoot 8 kilometer door prachtige natuur en als je geluk hebt kom je onderweg een paar koeien tegen die staan te badderen. Een echte ontdekkingsreis over het water dus tijdens dit unieke kano uitje!

 • Vanaf 4 personen
 • 5 uur
 • Inclusief busvervoer
 • 25,00 pp.
arrangementen kanovaren

Kanovaren en Opsporing Verzocht

kanovaren dommel

Kanovaren Dommel en Opsporing Verzocht

Een leuke combinatie van kanovaren en wandelen

In de ochtend een tabletwandeltocht en in de middag kanovaren Dommel!
Pssssttt… ken jij het eeuwenoude geheim van Valkenswaard al? Wil je het weten? Kies dan voor Opsporing Verzocht. Een spannende en interactieve wandeling door de natuurlijke omgeving van ’t Boothuys in Valkenswaard. Via een tablet ontvang je hints, filmpjes en opdrachten die je moet uitvoeren om het geheim te ontdekken. In groepjes van 5 tot 8 personen loop je deze tocht van circa 3,5 kilometer. We zijn erg benieuwd wie het snelste de dader ontmaskert!

Is het gelukt? Dan mag je de bus in voor het vervoer naar de kano opstapplaats te Borkel. De rit brengt je naar de Peedijk waar je een instructie krijgt over peddeltechniek en veiligheid. Er zijn twee soorten kano’s waaruit je kunt kiezen; de open Canadese kano of een kajak. De Canadese kano is geschikt voor 2 volwassen en 1 a 2 kleine kinderen tot een maximaal gewicht van 180 à 200 kilo. Een kajak is een 1-persoonskano. De keuze voor de kano kun je bij je boeking aangeven, verschillende kano’s mag natuurlijk ook. Vervolgens ga je op ontdekkingsreis door natuurgebied De Malpie, een prachtige omgeving waar je enkel met de kano kunt komen. Geniet van de natuur en de rust om je heen tijdens een kanotocht bij Kanovaren Valkenswaard. Kanovaren en wandelen is een prima combinatie voor als u op zoek bent naar een dagvullend programma.

 

Lunch
De lunch is niet inbegrepen maar mag u zelf meebrengen en nuttigen aan de picknickbanken. Bent u met 10 personen of meer dan kunt u ook een lunch in ’t Boothuys boeken.

 

 • Vanaf 4 personen
 • 4 à 5 uur
 • Inclusief busvervoer
 • 36,50 pp.
arrangementen kanovaren

Kanovaren en Schieten

teamuitje kanovaren en schieten

Kanovaren en Schieten

Leuk teamuitje voor groepen vanaf 10 personen

 

Een hele leuke combinatie als teamuitje is het kanovaren en schieten. Je mag zelf bepalen met welke activiteit je begint; schieten of kanovaren.

Het schietprogramma bestaat uit 3 onderdelen handboogschieten, kruisboogschieten en buksschieten. Bij elk onderdeel krijg je een goede instructie en mag je het zelf gaan proberen. Wie weet schiet je net zo goed als Robin Hood of Willem Tell! Het schietprogramma duurt 1,5 uur. Aansluitend kunt u picknicken op ons Outdoorterrein. U kunt ook een lunch boeken in ’t Boothuys.

Aansluitend brengen we je naar het kano opstappunt in Borkel en na de instructie ben je klaargestoomd voor het avontuur; kanovaren op de Dommel! Je kunt kiezen uit een 1-persoonskano de kayak of een open Canadese kano die geschikt is voor 2 volwassenen. Let wel dat je samen niet boven de 180 kilo uitkomt want anders lig je te diep in het water. Vervolgens stap je in en vaar je door het prachtige natuurgebied De Malpie. Een uniek stukje natuur waar je alleen maar met de kano kunt komen. Onderweg kom je een aantal aanlegsteigers tegen waar je even kunt uitrusten of genieten van de mooie natuur. Het eindpunt van de kanotocht is de Venbergse Watermolen vanaf hier wandel je naar ’t Boothuys waar je eventueel nog een drankje kunt nuttigen en kunt napraten over het teamuitje.

 • vanaf 10 personen
 • 4 uur
 • Inclusief busvervoer
 • 43,00 pp.
arrangementen kanovaren

Kanovaren en Paintball

kanovaren paintball

Kanovaren op de Dommel en paintballen in de bossen

Hou je van een beetje actie en avontuur? Dan is dit een leuke groepsactiviteit voor jou! Een combinatie van paintballen met een unieke belevenis op het water. Kanovaren op de Dommel en paintballen is ideaal als groepsuitje of bedrijfsuitje.

Paintball

Je begint met het paintballen. Vanaf de beginlocatie bij ’t Boothuys brengen wij je met onze bus naar het outdoorterrein. Tet terrein is TÜV goedgekeurd zodat we er veilig kunnen paintballen. Op het paintballterrein vind je een outdoorbar, kleedkamers en toiletten. Allereerst heet de instructeur je welkom. Daarna worden overalls en maskers uitgedeeld. Vervolgens krijgen jullie een goede instructie over het paintballen. De groep wordt in tweeën gesplitst en je speelt tegen elkaar (niet tegen een andere groep). Schuil achter schotten of andere natuurlijke schuilmogelijkheden en probeer zo je tegenstander te slim af te zijn. Er komen verschillende spelvormen aan bod voor ieder wat wils.

Er zijn drie verschillende paintball varianten:

 1. Basic: inclusief 50 verfballetjes, overall, masker, paintballgun – 1,5 uur.
 2. Profi: inclusief 150 verfballetjes, overall, masker, paintballgun – 2 uur.
 3. Unlimited: inclusief onbeperkt verfballetjes, overall, masker, paintballgun – 1,5 uur.

 

Kanovaren op de Dommel

Na een pauze op het outdoorterrein begint het tweede avontuur van de combinatie kanovaren en paintball; het kanovaren. We brengen u naar het kano opstappunt in Borkel vanwaar u een prachtige tocht gaat varen door natuurgebied de Malpie. U kunt kiezen uit open Canadese kano’s of 1-persoonskano’s. Onderweg kun je alleen bij restaurant De Zwaan een drankje nuttigen . Verder mag je uitstappen bij de aanlegsteigers voor een zelf meegebracht drankje of hapje. Alcohol is niet toegestaan tijdens de activiteiten van Kanovaren Valkenswaard. Het kanovaren vanaf Borkel en Schaft is een tocht van circa 8 kilometer waar je gemiddeld zo’n 2 uur over doet. Het eindpunt van de kanotocht over de Dommel is bij de Venbergse Watermolen. Vanaf hier wandel je circa 300 meter terug naar ’t Boothuys.

 

Prijzen

Kano type10-25 pers.26-50 pers.
Paintball Basic en kanovaren€ 41,00 pp€ 39,50 pp
Paintball Profi en kanovaren€ 51,00 pp€ 49,50 pp
Paintball Unlimited en kanovaren € 59,00 pp€ 57,50 pp
 • vanaf 10 personen
 • 4 uur
 • Inclusief busvervoer
 • 41,00 (vanaf) pp.
arrangementen kanovaren

Kanovaren en fietsverhuur

kanovaren en fietsen

Kanovaren en fietsen

Wil je genieten van de prachtige omgeving in Valkenswaard? Het is zeker de moeite waard om dit per kano en per fiets te ontdekken. Zeker het riviertje de Dommel dat stroomt door de Brabantse Laaglandvallei is alleen per kano te ontdekken. Onderweg kom je dan ook veel natuurschoon tegen en als je geluk hebt staan de koeien in de Dommel te badderen. Heel bijzonder om dit mee te maken! Kanovaren en fietsen is een erg leuk, dag vullend voordelig uitje!

 

Fietsverhuur

Je mag zelf weten of je eerst begint met fietsen of wil starten met het kanovaren. De omgeving verkennen kan met een fiets maar we hebben ook tandems en steppen in de verhuur. De route is uitgezet en na circa 2 uurtjes komt u weer bij ’t Boothuys vanwaar u ook gestart bent. Hier mag u op de picknickbanken plaatsnemen voor de zelfgemaakte lunch of als je met meer dan 10 personen bent kun je vooraf ook een lunch reserveren.

 

Kanovaren

Aansluitend zal de bus je naar het kano opstappunt in Borkel brengen. De instructeur zal een instructie verzorgen over hoe je moet kanoën, waar je op moet letten, hoe je moet instappen en wat je moet doen als de kano omgaat. Dan begint eindelijk het avontuur op het water. Prachtige vergezichten, mooie bossen, natuurlijke tunnels en andere mooie plaatjes krijgt u te zien tijdens deze bijzondere kanotocht. Een tocht van circa 8 kilometer op rivier De Dommel kan in een open Canadese kano (geschikt voor 2 volwassenen) of in een 1-persoonskano.

 

 • vanaf 2 personen
 • 4 à 5 uur
 • inclusief busvervoer
 • 29,50 pp.
arrangementen kanovaren

Peddel en pedaal

kanovaren eindhoven

Peddel en pedaal

 

Ontdek en geniet van de natuur tijdens een mooie tandem- en kanotocht bij het kanovaren Eindhoven en omgeving!

Peddel en Pedaal is een arrangement uit het aanbod van kanovaren Eindhoven en omgeving. Je gaat op ontdekkingstocht door de prachtige Kempen per tandem en kano. Onbezorgd genieten van de prachtige omgeving. Het gehele arrangement kun je op eigen tempo doen, maar toch ben je de hele dag sportief bezig!

Dit arrangement is een unieke combinatie van de activiteiten kanoën en fietsen door de prachtige omgeving van Valkenswaard, compleet met catering. In de ochtend word je ontvangen met een kopje koffie of thee met een stukje vlaai. Vervolgens stappen jullie op de tandem en verkennen jullie de prachtige groene omgeving. Tegen het middaguur staat een lekkere lunch klaar bij ‘t Boothuys. Uitgerust en vol nieuwe energie worden de pedalen ingeruild voor de peddels en vaar je ontspannen per kano over het water met uitzicht op fraai begroeide oevers, bossen en weilanden. Een ware ontdekkingstocht over de Dommel.

 

Opmerkingen

 • Je mag zelf bepalen of je eerst gaat kanoën of eerst gaat tandem fietsen.
 • Het arrangement kan dagelijks starten tussen 09.00 en 11.00 uur.
 • Heb je nog vragen over het kanovaren Eindhoven? Neem dan eerst een kijkje bij onze veel gestelde vragen over het kanovaren.
 • vanaf 10 personen
 • 5,5 uur
 • Inclusief busvervoer
 • 50,00 pp.
arrangementen kanovaren

Kanovaren en solex rijden

kanoën

Kanoën en solex rijden

Een unieke combinatie van het rijden op een authentieke solex en kanoën door natuurgebied De Malpie. Een unieke manier om de prachtige omgeving van Valkenswaard te ontdekken!
Dit leuke arrangement is al te boeken vanaf 2 personen. Eerst 2 uur rond snorren op een solex en daarna een mooie kanotocht maken die ook ongeveer 2 uur duurt. Ideaal voor een (mid)dag vullend uitje!

 

Solex rijden

Met een geldig rijbewijs of een geldig brommerrijbewijs kun je bij Kanovaren Valkenswaard een solex huren. Een bijzondere en ouderwetse manier om je te verplaatsen en de mooie omgeving te verkennen. Geniet van de omgeving tijdens de 2 uur durende tocht. Ook is er tijd om onderweg een stop bij een leuk terrasje op de route te maken.

 

Kanovaren

Voor het kanoën word je met een bus naar de kano opstapplaats in Borkel gebracht. Na een duidelijke kano instructie over peddeltechniek, veiligheid en milieu stap je in een open Canadese kano of in een 1-persoonskano. Ontdek de rivier de Dommel en haar prachtige natuur. Auto’s zul je niet tegen komen tijdens de kanotocht, enkel een paar badderende koeien als je geluk hebt.

 

Liever geen arrangement, maar alleen kanovaren? Neem dan een kijkje bij onze kanotocht vanaf Borkel of vanaf Neerpelt.

 • vanaf 2 personen
 • vanaf 4 uur
 • inclusief busvervoer
 • 54,00 (vanaf) pp.