coronaproof uitje

Kanovaren vanaf Neerpelt

Kanotocht vanaf Neerpelt

Op zoek naar een sportief uitje in een natuurlijke omgeving? Of een spetterend dagje uit voor het hele gezin? Kanovaren op de Dommel is een leuke activiteit voor jong en oud. Houd je van een beetje uitdaging en vind je het niet erg om wat langer in de kano te zitten dan is de kanotocht vanaf Neerpelt een uniek uitje voor jou.

De kanotocht vanaf Neerpelt is echt uniek in Nederland! Het is een heuse twee landen tocht want je vertrekt in België en komt in Nederland weer aan. Kanovaren Valkenswaard brengt je vanaf de verzamel locatie naar Neerpelt (België). Je vaart eerst door het prachtige natuurgebied ’t Hageven om vervolgens halverwege door het tweede natuurgebied De Malpie te varen. Onderweg kom je diverse uitstapmogelijkheden tegen maar bijna allemaal liggen ze midden in de natuur. Na ongeveer 9 km kanoën kom je aan bij restaurant De Zwaan waar je eventueel kunt uitstappen voor een hapje en een drankje. Het eindpunt van de kanotocht is de Venbergse Watermolen op zo’n 300 meter afstand van ’t Boothuys.

Soort kano’s

Voor het kanovaren kun je kiezen uit een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De 1-persoonskano ofwel kayak is natuurlijk geschikt voor 1 persoon. De open Canadese kano is geschikt voor 2 volwassenen en 1 à 2 kleine kinderen vanaf 3 jaar. Het maximaal toelaatbare gewicht is circa 180 kilo.

 

Tip voor de jongere kinderen

Op zoek naar een kleine activiteit om de jongere kinderen bezig te houden de kanotocht? Dan is de survivaltasje echt een aanrader! Bij ontvangst kunt u deze bij de balie halen. Een tasje met verrekijker en kompas en een avonturenboekje.

 

Ontvangst in ’t Boothuys

De verzamel locatie is ’t Boothuys in Valkenswaard. Deze unieke locatie is prachtig gelegen aan de rand van natuurgebied De Malpie. Hier kun je gratis je auto parkeren en je mag gratis gebruik maken van de luxe kleedkamers met douches. Deze service vind je alleen bij Kanovaren Valkenswaard. Daarnaast beschikt ’t Boothuys over een groot terras met speelweide voor de kids. De kinderen kunnen zich o.a. vermaken op de airtrampoline of springkussen of op het voetbalveldje.

 

Goed weer garantie

Het hele jaar door kun je kanoën bij Kanovaren Valkenswaard en je hoeft niet bang te zijn voor slecht weer. Want als het regent mag je de kanotocht kosteloos verzetten naar een andere dag. Geen enkel risico dus!

 

Prijzen kanovaren 15 km

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskano (1-20 kano's)Vanuit Neerpelt (16km)€ 24,00 per kano
1-persoonskano (21-40 kano's)Vanuit Neerpelt (16km)€ 23,00 per kano
open Canadese kano (1-10 kano's)Vanuit Neerpelt (16km)€ 48,00 per kano
open Canadese kano (11-20 kano's)Vanuit Neerpelt (16km)€ 46,00 per kano
Bagage tonnetje1 tonnetje per reservering gratis (t/m 10 personen)
ZwemvestGratis huur
Natuur Bingo€2,00 per kaart

 

Een kanotocht boek je gemakkelijk via onderstaande button maar bellen mag natuurlijk ook. We zijn 7 dagen per week tot 21.00 uur te bereiken op  +31 (0)40 293 90 78.  Wil je liever een email sturen dan kun je dit sturen naar info@kanovarenvalkenswaard.nl. Heb je nog vragen of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan een kijkje bij onze veel gestelde vragen.