Kanovaren voor scholen

Kanovaren voor scholen

Kanovaren voor scholen

Kanovaren als schooluitje? Dat is een heel leuk en vooral voordelig idee! Zowel voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs als het beroepsonderwijs kun je komen kanoën. Samen met je klasgenoten stap je in een open Canadese kano. Een avontuurlijk, uniek en spetterend uitje op het water. Kanovaren voor scholen is zeer geschikt als introductie uitje, schoolreisje of als onderdeel van een werkweek of schoolkamp. Of je nu met 15 klasgenootjes komt of met 500 studenten dat is geen probleem bij Kanovaren Valkenswaard! In samenwerking met Rofra Sportieve Arrangementen kunnen we ook hele leuke dagprogramma’s organiseren zoals een survival, paintball of zeskamp in combinatie met kanovaren. Wil je hierover meer weten dan kun je het beste even bellen naar 040 2939078.

 

Ervaring en veiligheid

Kanovaren als schoolreisje wordt al jarenlang gedaan door diverse scholen zoals Fontys Hogescholen, Heerbeeck College, St. Joris College, Sondervick College, Pius X College, Summa College, Basisschool De Windroos, Basisschool Onder De Wieken en Basisschool De Wilderen zijn al jarenlang vaste klanten van ons. Het meest wordt de kanotocht vanaf Borkel geboekt. Kanovaren op de Dommel is veilig; er zijn geen stroomversnellingen en het diepste punt is ongeveer 1,5 meter diep (bij zware regenval kan dit meer zijn). De leerlingen krijgen een goede instructie over peddeltechniek, veiligheid en milieu. School is verplicht om minimaal 1 begeleider vooraan te laten kanoën en 1 begeleider achteraan te laten kanoën.

 

Organisatie

De leerlingen verzamelen bij evenementenlocatie ’t Boothuys. Vanaf daar brengt Rofra ze met een bus naar de kano opstapplaats in Borkel. Na een instructie over peddeltechniek, veiligheid en aandacht voor het milieu gaan de leerlingen onder begeleiding van school kanovaren op de Dommel. Leerlingen en/of begeleiders die niet in het bezit zijn van een zwemdiploma zijn verplicht een zwemvest te dragen. Het eindpunt is weer bij de Venbergse Watermolen. Willen jullie gebruik maken van kleedkamers en douches dan kan dit bij het nabij gelegen Boothuys, gelieve dit wel vooraf aan te geven.

 

Wanneer kanovaren?

Wij zijn 7 dagen in de week open en je kunt elke dag een kanotocht boeken, zelfs in de winter. Kanovaren voor scholen heeft een speciale prijs gebaseerd op 3 personen per kano. De standaard aanvangstijden voor een kanotocht van 8 km zijn 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Het is met scholen mogelijk om in overleg een andere starttijd te kiezen. We vragen je om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

 

Prijzen

Kano typeKanotocht> 10 pers.> 25 pers.> 50 pers.> 100 pers.> 151 pers.
Open Canadese kano (3 leerlingen per kano)Vanuit Borkel (8km)€ 13,00€ 12,00€ 11,00€ 10,00€ 9,00
Open Canadese kano (3 leerlingen per kano)Vanuit Neerpelt (15km)€ 16,00€ 15,00€ 14,00€ 13,00€ 12,00
Huur bagageton (1 per reservering gratis)

gratis
Huur zwemvest
gratis

Prijzen zijn per persoon, inclusief BTW en standaard ongevallenverzekering

 

Je kunt gemakkelijk online een kanotocht voor scholen reserveren via onderstaande button maar als je liever persoonlijk contact wilt dan kun je bellen naar  +31 (0)40 293 90 78 of een mailtje sturen naar info@kanovarenvalkenswaard.nl.