kanovaren vanaf borkel en schaft

Kanovaren vanaf Borkel en Schaft

Kanovaren vanaf Borkel en Schaft

 

De kanotocht vanaf Borkel wordt vanaf maandag 18 mei 2020 omgezet in de alternatieve kanotocht vanaf de Venbergse Watermolen naar de Volmolen in Waalre. De Dommel is namelijk vanaf maandag voor onbepaalde tijd afgesloten vanaf de Belgische grens tot aan de Venbergse Watermolen in Valkenswaard. Daarom hebben wij een tijdelijke alternatieve route opgezet. Dit is dus de route die je voorlopig vaart als je de kanotocht vanaf Borkel boekt. De route is ongeveer net zo lang als die vanaf Borkel en duurt ook 1,5 à 2 uur. Je start nu bij de Venbergse Watermolen (waar je normaal uitstapt) en vaart naar de Volmolen in Waalre. Wanneer je bent aangekomen bij de Volmolen word je met de bus teruggebracht naar de Molenstraat in Valkenswaard. Het verzamelpunt voor het kanovaren blijft gewoon aan de Molenstraat 203a in Valkenswaard. 

Corona maatregelen m.b.t. het kanovaren:

  • Kies voor een 1-persoons kajak of ga met maximaal 2 personen in een Canadese kano om zo de afstand van 1,5 meter te bewaren.
  • Wij kunnen u met ons busvervoer naar de kano opstapplaats toebrengen (hierbij houden wij rekening met een maximum aantal personen per bus en de onderlinge afstand). 
  • Na afloop van de kanotocht worden de peddels en het zitoppervlak gedesinfecteerd.

 

Ook zo’n zin om erop uit te gaan, lekker naar buiten en genieten van de natuur? Dan is kanovaren op de Dommel een uniek dagje uit! Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de drukke maatschappij en lekker ontspannen over de rivier de Dommel peddelen. Ook ideaal als uitje in de vakantie!

Vanuit Borkel en Schaft vaar je een mooie kanotocht van 8 kilometer in ongeveer 2 uur terug naar Valkenswaard. Deze kanotocht is geschikt voor jong en oud. 8 km is een leuke afstand voor een ochtend of middagje weg. Na ongeveer 20 minuten kanovaren op de Dommel kom je langs restaurant De Zwaan waar je even kunt uitrusten met een lekker hapje en een drankje. Als je (weer) doorvaart kom je al snel in het natuurgebied De Malpie terecht; een prachtige omgeving met veel natuurschoon. Als je geluk hebt, zie je de koeien van heel dichtbij die even verkoeling zoeken aan het water. Na ongeveer 1,5 uur kanovaren kom je een picknickplaats tegen. Het eindpunt van deze kanotocht is bij de Venbergse Watermolen in Valkenswaard op 300 meter van ’t Boothuys.

 

Soort kano’s

Voor het kanovaren kun je kiezen uit een 1-persoonskano of een open Canadese kano. De 1-persoonskano ofwel kayak is natuurlijk geschikt voor 1 persoon. De open Canadese kano is geschikt voor 2 volwassenen en 1 à 2 kleine kinderen vanaf 3 jaar. Het maximaal toelaatbare gewicht is circa 180 kilo.

 

Ontvangst in ’t Boothuys

Kanovaren Valkenswaard heeft een eigen ontvangstlocatie met vele faciliteiten waar je gratis gebruik van mag maken. ’t Boothuys is ruim opgezet met een uitnodigend terras, een groot parkeerterrein waar u gratis mag parkeren, en gebruik mag maken van de uitgebreide toiletgroepen en gescheiden kleedkamers met douches. We zijn de enige kanoverhuurder in de buurt die deze faciliteiten aanbiedt.

 

Goed weer garantie

Een heel groot pluspunt om een kanotocht te boeken bij Kanovaren Valkenswaard is dat je de kanotocht kosteloos mag verzetten bij slecht weer. Je kunt dus met een gerust hart een kanotocht boeken en als het slecht weer is mag je deze zonder problemen en zonder vragen de tocht verzetten.

 

Prijzen

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskano (1-20 kano's)Vanuit Borkel (8km)€ 18,00 per kano
1-persoonskano (21-40 kano's)Vanuit Borkel (8km)€ 17,00 per kano
open Canadese kano (1-10 kano's)Vanuit Borkel (8km)€ 36,00 per kano
open Canadese kano (11-20 kano's)Vanuit Borkel (8km)€ 34,00 per kano
Bagage tonnetje
1 ton per reservering gratis (t/m 10 personen)
ZwemvestGratis huur

Prijzen zijn inclusief BTW en standaard ongevallenverzekering

U kunt gemakkelijk online een kanotocht reserveren via onderstaande button maar als je liever persoonlijk contact wilt dan kun je bellen naar  +31 (0)40 293 90 78 of een mailtje sturen naar info@kanovarenvalkenswaard.nl.