Kanovaren op de Dommel

Kanovaren valkenswaard

Kanoën op de Dommel:

De leukste kanotochten in héél Brabant

 

Corona maatregelen:

  • Het dragen van een mondkapje tijdens het busvervoer voor het kanovaren is verplicht voor personen vanaf 13 jaar. U kunt zelf een mondkapje meenemen of deze bij ons kopen voor € 1,50 per stuk.
  • Onze kleedkamers zijn in verband met COVID-19 per direct gesloten. 
  • Tijdens het wachten op de bus, tijdens de instructie en bij aankomst op het kano eindpunt is het verplicht om 1,5 m afstand te houden van anderen.
  • I.v.m. groepsvorming is het niet toegestaan om tijdens de kanotocht uit te stappen. U mag alleen in de kano zelf picknicken.
  • Bij het eindpunt wordt u verzocht direct uw kano uit het water te halen en deze bij de aanhangers neer te leggen. Verlaat dan meteen de uitstapsteiger en maak ruimte voor anderen.

 

Het zonnetje schijnt, de kano kabbelt rustig voort op het water en je peddelt door het prachtige natuurgebied de Malpie. Een mooie ontdekkingsreis door de natuur waar je enkel met de kano kunt komen. Onderweg kun je regelmatig uitstappen om lekker te picknicken of je kunt op het terrasje zitten in Borkel bij Restaurant De Zwaan. Er zijn twee kanotochten waar je uit kunt kiezen bij Kanovaren Valkenswaard, instappen in Borkel en Schaft (8km), ideaal voor het hele gezin, of instappen in Neerpelt (België) (15km) voor de sportievere kanovaarders. Kanoën op de Dommel is een unieke activiteit voor jong en oud! Volwassen begeleiding tijdens de kanotocht is verplicht.

 

Kanovaren vanaf Borkel en Schaft

Kanoën op de Dommel vanuit Borkel en Schaft vaar je een mooie kanotocht van 8 kilometer in ongeveer 2 uur terug naar Valkenswaard. Deze kanotocht is geschikt voor jong en oud. 8 km is een leuke afstand voor een ochtend of middagje weg. Kanovaren Valkenswaard brengt jullie vanaf het eindpunt van de kanotocht naar het beginpunt van de kanotocht. Na ongeveer 20 minuten kanoën op de Dommel kom je langs restaurant De Zwaan waar je even kunt uitrusten met een lekker hapje en een drankje. Als je (weer) doorvaart kom je al snel in het natuurgebied De Malpie terecht; een prachtige omgeving met veel natuurschoon. En als je geluk hebt, zie je de koeien van heel dichtbij die even verkoeling zoeken aan het water. Na ongeveer 1,5 uur kanovaren kom je een picknickplaats tegen. Het eindpunt van deze kanotocht is bij de Venbergse Watermolen in Valkenswaard op 300 meter van ’t Boothuys.

<a href=”http://kanovarenvalkenswaard.nl/reserveren/kanovaren-vanaf-borkel-schaft/”>Kanovaren vanaf Borkel en Schaft</a>

Kanovaren vanaf Neerpelt (België)

Kanovaren op de Dommel vanaf Neerpelt is echt uniek in Nederland! Het is een heuse twee landen tocht! Kanovaren Valkenswaard brengt je vanaf de verzamellocatie naar Neerpelt (België). Je vaart eerst door het prachtige natuurgebied ’t Hageven om vervolgens halverwege door het tweede natuurgebied De Malpie te varen. Onderweg kom je diverse uitstapmogelijkheden tegen maar bijna allemaal liggen ze midden in de natuur. Na ongeveer 9 km kanovaren kom je aan bij restaurant De Zwaan waar je eventueel kunt uitstappen voor een hapje en een drankje. Het eindpunt is de Venbergse Watermolen op zo’n 300 meter afstand van ’t Boothuys.

 

Soorten kano’s

Kanovaren Valkenswaard verhuurt twee soorten kano’s:

  • Éénpersoonskano’s: geschikt voor 1 persoon, adviesleeftijd circa 12 jaar
    (begeleiding van een volwassene is verplicht)
  • Open Canadese kano’s; geschikt voor 2 volwassenen en eventueel 1 of 2 jonge kinderen (5-6 jaar)per kano (begeleiding van een volwassene is verplicht). Wij hanteren een maximum gewicht van 180 kg per kano.

 

Prijzen

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskanoVanuit Borkel (8km)€ 18,00 per kano
1-persoonskanoVanuit Neerpelt (16km)€ 21,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Borkel (8km)€ 36,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Neerpelt (16km)€ 42,00 per kano
Huur ton
(1 tonnetje per reservering t/m 10 personen)
Gratis huur
ZwemvestGratis huur

Alle prijzen zijn per kano, incl. BTW, standaard ongevallenverzekering en vervoer naar de gewenste opstapplaats.