Kanovaren valkenswaard

Kanoën op de Dommel:

De leukste kanotochten van Brabant!

Het zonnetje schijnt en je peddelt door het prachtige natuurgebied de Malpie. Een mooie ontdekkingsreis door de natuur waar je enkel met de kano kunt komen. Onderweg kun je regelmatig uitstappen om lekker te picknicken. Ook kun je ervoor kiezen om op het terras neer te strijken in Borkel bij Restaurant De Zwaan. Je hebt de keuze uit twee kanotochten bij Kanovaren Valkenswaard. Zo kun je instappen in Borkel en Schaft (8km), ideaal voor gezinnen. Daarnaast kun je instappen in Neerpelt (België) (15km). Dit is een tocht voor de sportievere kanovaarders. Kanoën op de Dommel is een unieke activiteit voor jong en oud! Maar volwassen begeleiding tijdens de kanotocht is verplicht.

Kanovaren vanaf Borkel en Schaft

Kanoën op de Dommel vanuit Borkel en Schaft vaar je een mooie kanotocht van 8 kilometer in ongeveer 2 uur terug naar Valkenswaard. Deze kanotocht is geschikt voor jong en oud. 8 km is een leuke afstand voor een ochtend of middagje weg. Eerst brengen wij jullie vanaf het eindpunt van de kanotocht naar het beginpunt van de kanotocht. Daarna kom je na ongeveer 20 minuten kanoën op de Dommel kom je langs restaurant De Zwaan waar je even kunt uitrusten. Als je (weer) doorvaart kom je al snel in het natuurgebied De Malpie terecht. En als je geluk hebt, zie je de koeien van heel dichtbij die even verkoeling zoeken aan het water. Ook zijn er nog picknickplekken langs de kanoroute. Het eindpunt van deze kanotocht is bij de Venbergse Watermolen in Valkenswaard op 300 meter afstand van ’t Boothuys.

Kanovaren vanaf Neerpelt (België)

Kanoën op de Dommel vanaf Neerpelt is echt uniek in Nederland! Het is een heuse twee landen tocht! Kanovaren Valkenswaard brengt je vanaf de verzamel locatie naar Neerpelt (België). Je vaart eerst door het prachtige natuurgebied ’t Hageven om vervolgens halverwege door het tweede natuurgebied De Malpie te varen. Onderweg kom je diverse uitstapmogelijkheden tegen maar bijna allemaal liggen ze midden in de natuur. Na ongeveer 9 km kanovaren kom je aan bij restaurant De Zwaan waar je eventueel kunt uitstappen voor een hapje en een drankje. Het eindpunt is de Venbergse Watermolen op zo’n 300 meter afstand van ’t Boothuys.

Helaas is het momenteel niet mogelijk om een kano tocht vanaf Neerpelt te boeken. Het is door de Belgische wetgeving niet vrijgegeven voor werkzaamheden.

 

Soorten kano’s

Kanovaren Valkenswaard verhuurt twee soorten kano’s:

  • Éénpersoonskano’s: geschikt voor 1 persoon, adviesleeftijd circa 12 jaar (begeleiding van een volwassene is verplicht)
  • Open Canadese kano’s; geschikt voor 2 volwassenen en eventueel 1 of 2 jonge kinderen (5-6 jaar)per kano (begeleiding van een volwassene is verplicht). Wij hanteren een maximum gewicht van 180 kg per kano.

 

Tip voor de jongere kinderen

Op zoek naar een kleine activiteit om de jongere kinderen bezig te houden de kanotocht? Dan is de natuurbingo echt een aanrader! Bij ontvangst kunt u deze bij de balie halen. Wie kan alle items vinden op de bingo kaart? Bij terugkomst mogen ze de kaart bij de balie laten zien en ontvangen zij een presentje. Niet getreurd, mocht je niet alles vinden mag je alsnog je kaartje bij de balie laten zien!

 

Prijzen

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskanoVanuit Borkel (8km)€ 20,00 per kano
1-persoonskanoVanuit Neerpelt (16km)€ 24,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Borkel (8km)€ 40,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Neerpelt (16km)€ 48,00 per kano
Huur ton
(1 tonnetje per reservering t/m 10 personen)
Gratis huur
ZwemvestGratis huur

Alle prijzen zijn per kano, incl. BTW, standaard ongevallenverzekering en vervoer naar de gewenste opstapplaats.