Kanovaren valkenswaard

Kanoën op de Dommel:

Corona maatregelen:

  • Het dragen van een mondkapje tijdens het busvervoer voor het kanovaren is verplicht voor personen vanaf 13 jaar. U kunt zelf een mondkapje meenemen of deze bij ons kopen voor € 1,50 per stuk.
  • Onze kleedkamers zijn in verband met COVID-19 gesloten. 
  • Tijdens het wachten op de bus, tijdens de instructie en bij aankomst op het kano eindpunt is het verplicht om 1,5 m afstand te houden van anderen.
  • I.v.m. groepsvorming is het niet toegestaan om tijdens de kanotocht uit te stappen. U mag alleen in de kano zelf picknicken.
  • Bij het eindpunt wordt u verzocht direct uw kano uit het water te halen en deze bij de aanhangers neer te leggen. Verlaat dan meteen de uitstapsteiger en maak ruimte voor anderen.
  • In verband met de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid en het reisadvies voor België is het momenteel niet mogelijk om te kanovaren vanaf Neerpelt. 

De leukste kanotochten van Brabant!

Het zonnetje schijnt, de kano kabbelt rustig voort op het water en je peddelt door het prachtige natuurgebied de Malpie. Een mooie ontdekkingsreis door de natuur waar je enkel met de kano kunt komen. Onderweg kun je regelmatig uitstappen om lekker te picknicken. Ook kun je ervoor kiezen om op het terras neer te strijken in Borkel bij Restaurant De Zwaan. Je hebt de keuze uit twee kanotochten bij Kanovaren Valkenswaard. Zo kun je instappen in Borkel en Schaft (8km), ideaal voor gezinnen. Daarnaast kun je instappen in Neerpelt (België) (15km), dit is een tocht voor de sportievere kanovaarders. Kanoën op de Dommel is een unieke activiteit voor jong en oud! Volwassen begeleiding tijdens de kanotocht is verplicht.

 

Kanovaren vanaf Borkel en Schaft

Vanaf 12-10 t/m 30-11 is de Peedijk in Borkel afgesloten. Dit wil zeggen dat de kanotocht vanaf Borkel vanaf een andere opstapplaats start, waardoor je niet meer langs restaurant de Zwaan komt. 

Kanoën op de Dommel vanuit Borkel en Schaft vaar je een mooie kanotocht van 8 kilometer in ongeveer 2 uur terug naar Valkenswaard. Deze kanotocht is geschikt voor jong en oud. 8 km is een leuke afstand voor een ochtend of middagje weg. Kanovaren Valkenswaard brengt jullie vanaf het eindpunt van de kanotocht naar het beginpunt van de kanotocht. Na ongeveer 20 minuten kanoën op de Dommel kom je langs restaurant De Zwaan waar je even kunt uitrusten met een lekker hapje en een drankje. Als je (weer) doorvaart kom je al snel in het natuurgebied De Malpie terecht. En als je geluk hebt, zie je de koeien van heel dichtbij die even verkoeling zoeken aan het water. Na ongeveer 1,5 uur kanovaren kom je een picknickplaats tegen. Het eindpunt van deze kanotocht is bij de Venbergse Watermolen in Valkenswaard op 300 meter afstand van ’t Boothuys.

Kanovaren vanaf Neerpelt (België)

Kanoën op de Dommel vanaf Neerpelt is echt uniek in Nederland! Het is een heuse twee landen tocht! Kanovaren Valkenswaard brengt je vanaf de verzamellocatie naar Neerpelt (België). Je vaart eerst door het prachtige natuurgebied ’t Hageven om vervolgens halverwege door het tweede natuurgebied De Malpie te varen. Onderweg kom je diverse uitstapmogelijkheden tegen maar bijna allemaal liggen ze midden in de natuur. Na ongeveer 9 km kanovaren kom je aan bij restaurant De Zwaan waar je eventueel kunt uitstappen voor een hapje en een drankje. Het eindpunt is de Venbergse Watermolen op zo’n 300 meter afstand van ’t Boothuys.

 

Soorten kano’s

Kanovaren Valkenswaard verhuurt twee soorten kano’s:

  • Éénpersoonskano’s: geschikt voor 1 persoon, adviesleeftijd circa 12 jaar
    (begeleiding van een volwassene is verplicht)
  • Open Canadese kano’s; geschikt voor 2 volwassenen en eventueel 1 of 2 jonge kinderen (5-6 jaar)per kano (begeleiding van een volwassene is verplicht). Wij hanteren een maximum gewicht van 180 kg per kano.

 

Prijzen

Kano typeKanotochtPrijs
1-persoonskanoVanuit Borkel (8km)€ 18,00 per kano
1-persoonskanoVanuit Neerpelt (16km)€ 21,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Borkel (8km)€ 36,00 per kano
Open Canadese kanoVanuit Neerpelt (16km)€ 42,00 per kano
Huur ton
(1 tonnetje per reservering t/m 10 personen)
Gratis huur
ZwemvestGratis huur

Alle prijzen zijn per kano, incl. BTW, standaard ongevallenverzekering en vervoer naar de gewenste opstapplaats.